آخرین مقالات در مورد گیاهان دارویی

آخرین مقالات در مورد گیاهان دارویی

آخرین مقالات در مورد گیاهان دارویی

آخرین مقالات در مورد گیاهان دارویی

  • ۰
  • ۰

در طول سالیان سال شاهد این قضیه بوده ایم که بحث های فراوانی در مورد مصرف یا عدم مصرف مواد غذایی مختلفی شده است. از چای و کافئین گرفته تا تخم مرغ و ماست. شاید باید روغن خردل را هم به این لیست اضافه کنید.

روغن خردل مدت ها برای انسان ها به عنوان یک سم در نظر گرفته می شده است اما امروزه بسیار پر کاربرد می باشد و سر آشپزان مختلف در کشورهای گوناگون روغن خردل را به دستورالعمل های غذایی خود اضافه کرده اند.

اما این سوءتفاهم در مورد روغن خردل از کجا نشئت می گیرد؟ به طور کلی روغن خردل از طریق فشرده سازی سرد دانه های خردل ایجاد می شود. دو ترکیب در دانه های خردل وجود دارد به نام های مایروزیناس و گلوکوزینولات که به نام سینیگرین شناخته می شود. این دو ترکیب در حالت عادی مشکلی نداشته و کاملا سالم می باشد. اما وقتی که تحت فشار یا حرارت یا ترکیب با مولکول های آب قرار بگیرند، دچار واکنش شده و سمی می شوند و این ترکیبات سمی ممکن است از طریق دهان یا پوست جذب شوند. اما جالب اینجاست که در روغن خردل هیچکدام از این ترکیبات سمی وجود نداشته، علاوه بر این روغن خردل دارای خواص زیادی برای سلامتی ما انسان ها می باشد. به همین دلیل هر روزه به طرفداران این روغن گیاهی افزوده می شود.

خواص روغن خردل:

1-     بهبود سلامت قلب و عروق

طبق یک تحقیق که در سال 2004 در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد مصرف روغن خردل در رژیم غذایی افراد می تواند انسان را در مقابل بیماری های قلبی و عروقی محافظت نماید. روغن خردل دارای چربی های ترانس تک غیر اشباع و چند غیر اشباع می باشد که برای کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب (HDL) خون بسیار مفید می باشد. بهبود وضعیت کلسترول خون، علاوه بر بهبود سلامت قلب، منجر به کاهش تری گلیسیرید و همچنین چربی خون می شود که این موضوع می تواند از چاقی بیش از حد، بیماری های کلیوی و پرکاری تیروئید جلوگیری به عمل آرود.

2-     دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی:

روغن خردل هنگامی که برای مصارف داخلی و خارجی استفاده شود خواص ضد باکتری را از خود نشان می دهد، اما خاصیت ضد قارچی آن فقط برای مصارف خارجی بروز می کند. این روغن گیاهی در داخل بدن می تواند عفونت های باکتریایی را در روده بزرگ و سایر بخش های دستگاه گوارش متوقف کند. اما در هنگام استفاده بر روی پوست می تواند عفونت های باکتریایی و قارچی را همزمان درمان نماید.

موسسه تحقیقاتی نیروهای مسلح در سال 2004 در مجله کالج پزشکان و جراحان نتایج یک تحقیق را منتشر کردند. این تحقیق نشان داد ترکیب مساوی روغن خردل و عسل می تواند در کشتن باکتری های دندانی و همچنین درمان های کانال ریشه موثر باشد. روغن خردل همچنین ممکن است از طریق ماساژ بر روی پوست در درمان عفونت های مسری قارچی و واژینالی موثر باشد.

3-     خواص روغن خردل برای پوست

روغن خردل بیشتر برای استعمال خارجی استفاده می شود به خصوص در هنگام ماساژ. این روغن حاوی مقادیر زیادی ویتامین E می باشد که برای پوست بسیار مفید است. این ویتامین برای جلوگیری از آسیب رساندن رادیکال های آزاد ناشی از اشعه ماوراءبنفش عملکرد خوبی دارد. همچنین می تواند چین و چروک های پوست را کاهش دهد. هنگامی که روغن خردل بر روی پوست قرار می گیرد، ویتامین E این روغن گیاهی می تواند به بهبود گردش خون و افزایش ایمنی بدن کمک نماید.

البته یک مطالعه در سال 2007 نشان داد که روغن خردل ممکن است برای بعضی از پوست ها مفید نباشد و باع ایجاد التهاب و بثورات پوستی شود، هر چند که در هند از روغن خردل برای ماساژ نوزادان تازه متولد شده استفاده می شود. به هر حال بهتر است قبل از اولین مصرف بر روی پوست، ابتدا یک آزمایش بر روی قسمتی از پوست خود انجام دهید تا ببینید آیا واکنشی صورت می گیرد یا خیر... اگر مشکلی نبود ادامه کار را انجام دهید.

4-     بهبود سلامت مو

از آن جا که روغن خردل دارای مقادیر زیادی اسید چرب های مفید امگا 3 می باشد، برای رشد مو و سلامتی آن مفید می باشد. غذا هایی که ما می خوریم بدن ما را تغذیه می کنند و این روغن برای پوست و مو بسیار خوب است.

برای استفاده از این خاصیت روغن گیاهی خردل می توانید روغن خردل و نارگیل را ترکیب کنید و بر روی موهای سر ماساژ دهید. سپس یک حوله گرم را بر روی سر خود بپیچید تا روغن به خوبی به پوست نفوذ کند و فولیکول های مو را تقویت نماید. به مدت 10 الی 20 دقیقه به همین حالت باقی بمانید. از آن جا که روغن و ماساژ می تواند به تحریک جریان خون در پوست کمک کند احتمالا در رشد موهای شما موثر خواهد بود.

5-     درمان بیماری های لثه

بیماری پریودنتال، یک بیماری لثه می باشد که منجر به التهاب و از بین رفتن بافت های اطراف دندان می شود و می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. این بیماری بیشتر در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته مشاهده می شود و چیزی حدود 80 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

در آزمایشات بالینی، ماساژ ترکیب خردل و نمک برای بررسی تاثیر روغن خردل بر بیماری های لثه مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماساژ با استفاده از نمک و روغن خردل به مدت سه ماه و در هر روز 2 بار به مدت 5 دقیقه، می توانند در پیشرفت و بهبود بیماری های لثه موثر باشد. این روش یکی از رایج ترین درمان های این بیماری در هند می باشد. از این روش نه تنها برای درمان این بیماری، بلکه برای حفظ سلامتی کلی دهان نیز استفاده می شود.

6-     کاهش دردهای ناشی از التهاب

ماساژ با روغن خردل می تواند برای درمان آرتروز، رماتیسم، گرفتگی رگ و تیر کشیدن مناسب باشد. سلنیوم موجود در این روغن گیاهی باعث کاهش اثرات التهاب ناشی از آسم و دردهای مفصلی شود. شما می توانید با ماساژ و به کمک روغن خردل این مزایا را به دست بیاورید. انجام ماساژ در یک محیط گرم، با کمی روغن خردل گرم، استفاده از سنگ های داغ و یک ماساژر حرفه ای می تواند در کاهش دردهای شما بسیار موثر باشد.

7-     آرام سازی و جوان سازی بدن و تحریک جریان خون

روغن خردل هنگام ماساژ می تواند برای گردش خون بسیار مفید می باشد. زمانی که روغن خردل کمی گرم شود اثر گذاری بیشتری خواهد داشت. در هند معمولا از روغن خردل در کنار سایر روغن های گیاهی با ماساژ و بهبود گردش خون استفاده می کنند.

این روغن گیاهی می تواند به کاهش درد کمک کند و آرامش را به عضلات پرکار شما برگرداند. بهبود گردش خون می تواند برای بدن شما بسیار مفید باشد چرا که افزایش گردش خون باعث خون رسانی سریعتر به اندام ها و ارگان های بدن می شود، در نتیجه آن ها بهتر تغذیه شده، زودتر بهبود پیدا می کنند و عملکرد بهتری از خود نشان می دهد.

تاریخچه روغن خردل:

روغن خردل سال ها به عنوان یک افزودنی در پخت غذا، درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین افزایش دهنده قوای جنسی مورد استفاده قرار گرفته است. این روغن در رژیم غذایی کشورهایی مانند هند و بنگلادش بسیار رایج می باشد. این روغن از دانه های خرد شده یا فشرده شده درخت خردل بدست می آید و در بسیاری از فروشگاه های هند به وفور پیدا می شود.

به گفته نیویورک تایمز، کره ای ها از این روغن گیاهی به عنوان یک چاشنی تند و داغ استفاده می کنند. در کشور چین از این روغن برای تزئین و دورچینی غذا بهره می برند. در جنوب آسیا مردم برای تهیه نوعی غذا به نام ایلیش از روغن و دانه های خردل استفاده می کنند. در گذشته پیدا کردن روغن خردل دشوار بود اما امروزه با وارد کردن از کشورهای هند، بنگلادش و پاکستان این محصول به خوبی در دسترس همه قرار دارد.  

والتر ویلت، رئیس بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد معتقد است که اسید اوریک روغن خردل لزوما خطرناک نیست اما از آن جا که هنوز به قطعیت کامل نرسیدیم نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد. بعضا توصیه کرده اند که از روغن خردل بیشتر برای مصارف خارجی بهره برداری شود.

روغن خردل دارای طعم نسبتا تندی است که یکی از ویژگی های مشترک خانواده خردل یعنی شلغم، تربچه، گل کلم، ترب و... می باشد.  روغن خردل حدود 60 درصد اسید چرب های تک غیر اشباع (42 درصد اسید اوریک و 12 درصد اولئیک اسید) ، 21 درصد اسید چرب های چند غیر اشباع (6 درصد امگا 3 آلفا لینولنیک اسید و 15 درصد امگا 6 لینولنیک اسید ) و 12 درصد اسید چرب های اشباع شده دارد.

روغن خردل به عنوان یک روغن با چربی اشباع کمتر نسبت به سایر روغن های پخت و پز در نظر گرفته می شود. ترکیب اسید چرب های این روغن را امگا 3، امگا 6 و امگا 9 تشکیل می دهد.

خطرات روغن خردل:

-       اگر چه بیان شد در هند از روغن خردل برای ماساژ کودکان استفاده شده است اما برخی تحقیقات از اثر منفی روغن خردل بر روی کودکان پرده برداشته اند.

-       در سال 2011، سازمان FDA در مورد خطرات احتمالی روغن خردل بیان داشت " روغن خردل برای استفاده به عنوان یک گیاه دارویی مجاز نیست. این روغن حدود 20 الی 40 درصد اوریک اسید دارد و  آزمایشات حیوانی نشان داده است که این میزان اوریک اسید می تواند در کاهش مواد مغذی بدن و آسیب های قلبی موثر باشد.

حرف آخر:

روغن خردل دارای دو ترکیب می باشد که در حالت عادی و همانطور که در روغن خردل وجود دارد هیچگونه اثر مضری ندارد. اما اگر این دو ترکیب تحت حرارت، فشار و آب قرار گیرد، واکنش نشان داده و می تواند اثرات سمی داشته باشد. سازمان FDA بیان کرده است که میزان اوریک اسید این روغن بالاست و نباید به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار گیرد. در آمریکا باید بر روی بسته های این روغن حتما نوشته شود " برای مصارف خارجی" تا مجوز تولید و بسته بندی بگیرند. از طرف دیگر والتر ویلت رئیس بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاورارد بیان می کند که اگرچه میزان اسید اوریک روغن خردل بالاست اما لزوما برای انسان خطرساز نیست و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

با این حال اگر از روغن خردل به طور مناسب و در زمان خودش استفاده شود خواص خوبی را برای انسان به همراه دارد از جمله:

-       سلامت قلب را افزایش می دهد.

-       دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی می باشد.

-       به پوست و مو شما کمک می کند.

-       بیماری های لثه را درمان می کند.

-       دردهای ناشی از التهاب را کاهش می دهد.

-       بدن را جوان می کند

-       جریان خون را بهبود می بخشد

 

 

 

 

  • ۹۷/۱۰/۰۲
  • علی نادری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی